جوجه های شترمرغ سه ماهه که در بازار با قیمت روز عرضه می شود، معمولا بیشتر در فصل تابستان در دسترس است، چرا که باید تا رسیدن به این سن در مزرعه اصلی نگهداری شود.
شترمرغ ها دسته ای از طیور اهلی بزرگ جثه و گوشتی می باشند که اغلب بعنوان پرنده های بی پرواز غول پیکر شناخته می شوند و در تولید محصولات بسیار متنوع جایگاه بهترین و سودآور ترین طیور را از آن خود کرده اند.
شترمرغ ها با هدف اصلی و اقتصادی تولید گوشت پرورش می یابند ولی تولید محصولاتی همچون پرم یا روغن شترمرغ از نظر ارزشمندی دست کمی از گوشتش ندارد و در برخی موارد با ارزش تر از گوشت تلقی می گردد.
تولید گوشت شترمرغ
اغلب مراکزی که به تولید گوشت این پرنده های بی پرواز مشغول هستند از جوجه شترمرغ های سه ماهه جهت تولید گوشت استفاده می کنند بدین صورت که جوجه های دو هفته سن را به مرکز وارد می نمایند و بعد از اعمال شیوه های پرورشی استاندارد سعی بر افزایش وزن جوجه ها دارند.
تغذیه امر مهمی در این راستا است که اغلب از کنجاله ها و منابع گیاهی برای رشد و نمو شان استفاده می شود و در طی سه ماه با بهترین وضعیت نگهداری می شوند.
برخی از شترمرغ های گوشتی در همان سه ماهگی برای تولید گوشت ذبح می گردند و برخی دیگر هم با اهدافی بالاتر همچون تولید چرم یا روغن شترمرغ پرورش می یابند ولی بطور کلی گوشت شترمرغ از جوجه های سه ماهه گرفته به بالا فرآوری می شود و خوب است بدانید که بهترین گوشت مربوط به جوجه های شش ماهه است و بهترین چرم نیز از شترمرغ های نر بعمل می آید و همچنین گفته می شود که روغن اعجاب انگیز شترمرغ هم اگر از شترمرغ های جوان فرآوری شود بهترین سطح کیفی را خواهد داشت.
پرورش شترمرغ
شترمرغ ها در مراکز پرورشی با سه شیوه کلی و اصلی پرورش می یابند که یکی ازین روش ها به شیوه پرورش در محیط باز مشهور است.
پرورش باز اینگونه است که چندین شترمرغ در یک محیط وسیع و کنترل شده آزادانه تغذیه می کنند و رشد می یابند اما یک اشکال عمده وجود دارد و آن عدم کنترل کافی روی پرورش است یعنی شترمرغ ها بخاطر اینکه در یک محیط بسیار وسیع آزاد هستند ممکن است توسط شکار چیان شکار شوند یا تخمگذاری شان پراکنده باشد و از کنترل و دسترس پرورش دهندگان به دور باشد.
مزیت این روش هم این است که هزینه کمی برای ساخت مکان پرورشی در نظر گرفته می شود.
دو روش دیگر هم در پرورش شترمرغ ها وجود دارند یکی روش نیمه باز و دیگری شیوه بسته.
همانطور که از اسمشان پیداست در شیوه بسته مکانی مسقف برای پرورش در نظر گرفته می شود ولی هزینه ساختش یک عیب بزرگ در این روش است و از مزایای این روش هم می توان به کنترل کامل پرورش طیور اشاره کرد.
در روش نیمه باز هم محیطی نه چندان وسیع ساخته می شود و یک مکان مسقف کوچک هم در نظر گرفته می شود که از نظر برخی پرورش دهندگان این شیوه مناسب ترین روش پرورش شترمرغ و جوجه های سه ماهه است.
در پایان اینکه امروزه شترمرغ ها هم بصورت جوجه های سه ماهه گوشتی و هم بصورت بالغ خرید و فروش می شوند و در قیمت های روز در اختیار مشتریان قرار می گیرند و همچنین خوب است بدانید که این طیور عرضه شده همگی از نظر سلامت چک می شوند سپس به فروش می رسند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.